Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 decembrie 2011

SARMALE SPARTE DE POST

E varianta cea mai rapida, dar la fel de gustoasa a sarmalelor de post, pot si facute si de dulce daca inlocuiti soia cu carne, seamana si cu varza a la Cluj.

Ingrediente
- 500 g varza murata
- un plic soia marunta
-1-2 lingurite delikat sau concentrat de legume
- o ceapa
-un morcov
- o ceasca de orez
- 2 linguri bulion
- 300 ml suc de rosii
Am inabusit ceapa si morcovul tocate marunt, si am fiert soia in apa cu delikat.

Amestec soia scursa bine cu ceapa, morcovul, orezul spalat in apa calduta, 2 frunze de dafin, bulionul.


Intr-un vas care poate fi dat la cuptor am pus 2 linguri de ulei, un strat de varza tocata la robot, un strat de compozitie cu soia si tot asa pana se umple, lasand ultimul strat de varza.


Am tunat sos de rosii si apa cat sa acopere tot, am acoperit cu folie de aluminiu si am tinut la cuptor 2 ore la foc mic.

Se servesc cu mamaliguta calda, si daca nu tineti post cu smantana.


3 comentarii:

  1. Mie imi plac sarmalele de orice fel. In general nu mananc de post, dar unde mi s-au oferit au fost foarte bune. La fel sunt si cele din imagini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lina, it looks like very delicious. Greetings, Dietmut

    RăspundețiȘtergere
  3. Maica-mea a facut varza a la Cluj exact ca asta, doar ca fara sa puna morcovi si Delikat. A iesit foarte buna! :)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare