Totalul afișărilor de pagină
32,178
joi, 22 decembrie 2011
CRISTMAS STOLLEN
Pentru cei care nu stiu sa faca un cozonac, sau le e frica sa incerce un cozonac cu multa umplutura, sau pentru cei innebuniti dupa stafide, asa ca mine, trebuie sa incerce aceasta prajitura austriaca, cred, pe care eu am descoperit-o la Isabela,
Ingrediente:
- 350 g faina
- 75 g zahar
- 1 ou mare
- 1/2 lingurita sare
- 175 ml lapte
- 10 g drojdie proaspata
- 75 g unt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita coaja de portocale
- semintele de la jumatate baton de vanilie
Umplutura:- 150 g stafide inmuiate bine in rom sau alte fructe confiate maruntite
- 100 g martipan (eu am inlocuit cu ciocolata)
Plus: 50 g unt pentru uns si zahar pudra.
Faina am cernut-o intr-un castron mai inalt si am adaugat restul de ingrediente. Le-am amestecat intai cu lingura si apoi am framantat cu mainile pana s-a omogenizat compozitia. Acum vine cel mai "greu" moment: se lasa la crescut cam 1 ora, apoi se intinde usor aluatul, pentru a mai ascunde niste bunatati in el, eu am pus ciocolata rupta bucatele, apoi se ruleaza usor si poate fi copt in tava de la aragaz.
Eu am facut 2 buc si le-am pus in tavi de cozonac. Din nou trebuie o pauza de cafea de 20 minute inainte de pune la copt.
Isabela spune ca trebuie copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C -45 minute. Eu am incins cuptorul cam tare si dupa 30 minute erau gata. Urmeaza sa-i ungem cu unt topit si sa-i imbracam in zahar pudra.
Am mai citit pe alt site ca trebuie inchis bine in pungi de plastic si abia dupa 2 zile savurat. Eu n-am avut atata rabdare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
E varianta cea mai rapida, dar la fel de gustoasa a sarmalelor de post, pot si facute si de dulce daca inlocuiti soia cu carne, seamana ...
-
E o alta reteta de post, "calda" adica abia am terminat-o. Dupa mine e cea mai buna zacusca. Ingrediente: - 3 kg ghebe - 1kg ...
-
O reteta usoara, ieftina, pe care eu am preparat-o din painea ramasa in combinatie cu branza de vaci si stafide, dar cred ca merge si cu a...
-
Cautam ceva bun, rapid si de post pentru micul dejun si ce poate fi mai bun decat o briosa pufoasa cu ciocolata si aroma subtila de suc...
-
Ingrediente - 100 g unt - 80 g zahar tos -50 g zahar brun(2 linguri cu varf) -un praf de sare - 1 ou -175 g faina -100g ciocolat...
-
Pentru ca maine incepe postul, m-am gandit sa incep o serie de retete de post. Ingrediente: - margarina Unirea 250g - cacao 2 linguri...
-
Un aperitiv delicios, ce poate fi servit cald sau rece Ingrediente clatite: * 500 ml lapte * 3 oua * faina * putina apa minerala Ing...
-
Am testat reteta lui Andrei:)) si am fost foarte incantata de usurinta si de cat de aspectoase sunt. E un aluat simplu, de post care p...
-
Ingrediente : -3 oua - un praf sare -50 g zahar - o banana coapta pasata -200ml lapte -200g faina -50g cacao pt copii (gen Brumi) ...
-
Lichior crema de whisky Nu sunt o consumatoare de bauturi alcoolice, dar Laura Sava mi-a sugerat o bautura de sarbatoare, si pentru ca m...
Si mie imi plac tare mult stafidele.
RăspundețiȘtergereCraciun fericit alaturi de cei dragi.
Cu toate ca e plin pe la noi de Christmas Stollen ,eu nu am facut niciodata si nici nu am mancat pana astazi(primit de la brutarie).Daca stiam cat sunt de bune faceam si eu pana acum,na ce sa fac...astept pana dupa sarbatori si fac si eu!Arata delicos de bine al tau!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit si un an nou plin de impliniri !
Craciun Fericit si imbelsugat!! Pup cu drag!! ♥ ♥
RăspundețiȘtergereCraciun fericit si sa fiti fericititi!
RăspundețiȘtergere