Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 decembrie 2011

CRISTMAS STOLLEN



Pentru cei care nu stiu sa faca un cozonac, sau le e frica sa incerce un cozonac cu multa umplutura, sau pentru cei innebuniti dupa stafide, asa ca mine, trebuie sa incerce aceasta prajitura austriaca, cred, pe care eu am descoperit-o la Isabela,

Ingrediente:
- 350 g faina
- 75 g zahar
- 1 ou mare
- 1/2 lingurita sare
- 175 ml lapte
- 10 g drojdie proaspata
- 75 g unt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita coaja de portocale
- semintele de la jumatate baton de vanilie

Umplutura:- 150 g stafide inmuiate bine in rom sau alte fructe confiate maruntite
- 100 g martipan (eu am inlocuit cu ciocolata)
Plus: 50 g unt pentru uns si zahar pudra.
Faina am cernut-o intr-un castron mai inalt si am adaugat restul de ingrediente. Le-am amestecat intai cu lingura si apoi am framantat cu mainile pana s-a omogenizat compozitia. Acum vine cel mai "greu" moment: se lasa la crescut cam 1 ora, apoi se intinde usor aluatul, pentru a mai ascunde niste bunatati in el, eu am pus ciocolata rupta bucatele, apoi se ruleaza usor si poate fi copt in tava de la aragaz.

 
Eu am facut 2 buc si le-am pus in tavi de cozonac. Din nou trebuie o pauza de cafea de 20 minute inainte de pune la copt.

 Isabela spune ca trebuie copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C -45 minute. Eu am incins cuptorul cam tare si dupa 30 minute erau gata. Urmeaza sa-i ungem cu unt topit si sa-i imbracam in zahar pudra.
Am mai citit pe alt site ca trebuie inchis bine in pungi de plastic si abia dupa 2 zile savurat. Eu n-am avut atata rabdare.




4 comentarii:

  1. Si mie imi plac tare mult stafidele.
    Craciun fericit alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu toate ca e plin pe la noi de Christmas Stollen ,eu nu am facut niciodata si nici nu am mancat pana astazi(primit de la brutarie).Daca stiam cat sunt de bune faceam si eu pana acum,na ce sa fac...astept pana dupa sarbatori si fac si eu!Arata delicos de bine al tau!
    Craciun fericit si un an nou plin de impliniri !

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun Fericit si imbelsugat!! Pup cu drag!! ♥ ♥

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit si sa fiti fericititi!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare