Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 noiembrie 2011

Zacusca de ghebe

E o alta reteta de post, "calda" adica abia am terminat-o. Dupa mine e cea mai buna zacusca.

Ingrediente:
- 3 kg ghebe
- 1kg ceapa
- 1kg morcov
- 2kg ardei capia
-1,5 l suc rosii 
-100ml ulei
- sare
- piper boabe
-2 foi dafin

Am copt ardeii. i-am curatat de pielita si seminte si i-am taiat bucatele.
Ghebele le-am curatat si le-am clatit in mai multe ape si le-am fiert in apa cu sare, dupa care le-am strecurat si le-am tocat la robot.
Ceapa am tocat-o mai mare la robot.

 Intr-o cratita cu fund gros am pus putin ulei (100ml), ceapa si morcovii tocati si ei la robot si am acoperit cu capacul sa  se inabuse. Eu evit prajeala ca imi face rau. Dupa 20 minute am adaugat ghebele, ardeii copti, sare , foi de dafin si boabe de piper. Le-am mai fiert cam 1 ora si jumatate. Borcanele le-am spalat si le-am bagat la cuptor sa se sterilizeze, am turnat zacusca fierbinte in borcane, le-am pus capacele si am pus borcanele in cuptorul fierbinte, am stins focul si le-am lasat acolo pana a doua zi. Am umplut 7 borcane de 800 g si 7 borcane de 400g. Nu am rezistat si am scos un borcan pentru degustare...E delicioasa!

4 comentarii:

  1. este cea mai interesanta reteta gasita pe internet!!!ingrediente simple,ulei putin,prajeala zero....o felie unsa cu sanatate!!va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar sucul de rosii la ce foloseste? Il bem dupa ce mancam zacusca?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare