Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 9 noiembrie 2011

Briose cu branza, cocos si ciocolata!



Am pornit de la reteta Laurei Sava, dar am vrut sa testez cele 2 forme de briose

Ingrediente:

Bilute de branza si cocos:
- 250 g. branza dulce
- 50 g. nuca de cocos rasa
- 50 g. zahar
- 2 galbenusuri
- 3 linguri amidon

Blat de ciocolata:
- 4 oua
- 60 g. zahar
- 50 g. ciocolata topita
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao (fara varf)
- un praf de sare
- un varf de cutit praf de copt

Reteta avea si o glazura si va recomand sa o faceti, eu n-am mai apucat.
Glazura:
- 120 ml. lapte
- 50 g. zahar
- 25 g. unt
- 100 g. ciocolata

Eu am amestecat ingredientele pentru bilute  si am pus in mijlocul formei de briose cate o lingura din aceasta compozitie
Se bat spuma albusurile, praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare. Se incorporeaza ciocolata topita si-apoi faina, amidonul, praful de copt si cacaua. Se toarna compozitia rezultata deasupra bilelor de branza.






Dupa ce s-au copt, le-am lasat putin sa se raceasca inainte de a le scoate din formele de silicon. Mie mi-au placut cum aratau si de aceea nu am mai facut glazura. Dupa gustul meu nu au fost destul de dulci, de aceea cred ca trebuia glazura.































Un comentariu:

Postări populare